Echtscheidingen-Amsterdam.nl

Home Home | Divorce in Amsterdam
Onderdeel van ´t Echtscheidingshuys Uw specialist in echtscheidingen

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator in Amsterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Financiën en fiscaliteiten

Testament

Na je echtscheiding is het belangrijk om aandacht te schenken aan je testament. In je testament heb je opgesteld wie wat erft na je overlijden. Bekijk goed of je testament na je scheiding nog up-to-date is. Het is niet prettig als je ex-partner straks nog van je erft, terwijl jij dat niet wilt.


Testament aanpassen

Wanneer je een testament hebt en je gaat scheiden is het verstandig dit na te laten kijken door een notaris. Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Het is belangrijk dat je testament bij overlijden overeenkomt met jouw wensen. Juist deze wensen kunnen door een echtscheiding flink veranderen.


Een notaris kan jouw testament aanpassen waardoor je ex-partner op geen enkele manier aanspraak meer kan maken op een gedeelte van jouw erfenis. Ook niet via gezamenlijke kinderen.


Ontsnappingsclausule

Vaak is in een testament al een zogenaamde "ontsnappingsclausule" opgenomen. De partner komt door die ontsnappingsclausule alleen als erfgenaam in aanmerking:


• als bij overlijden het huwelijk niet is beëindigd door echtscheiding

• als bij overlijden de samenwoning niet is verbroken

Ben je voor dat wet al wel gescheiden, maar is dit nog niet verwerkt in je testament? De ontsnappingsclausule zorgt er dan voor dat je ex-partner geen erfgenaam is.


Ga altijd na of er een ontsnappingsclausule is opgenomen in je testament.

Naast je testament moet je ook de verzekeringen aanpassen. Als je een levensverzekering of uitvaartverzekering niet aanpast, ontvangt je ex-partner geld bij jouw overlijden.


Financiën en fiscaliteiten: Onderwerpen


Onderwerpen deel 6

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Relatietherapie, wel of niet uit elkaar? # Financien en fiscaliteiten