Echtscheidingsmediator

Je gaat scheiden en wilt weten of een echtscheiding via mediation wat voor je is. Bij echtscheidingsmediation maak je onder begeleiding van een echtscheidings- mediator afspraken met je ex-partner over alle zaken die je moet regelen voor je scheiding. Een echtscheidings- mediation traject ga je in als je er gezamenlijk uit wilt komen. Een onafhankelijke en onpartijdige echtscheidingsmediator helpt jullie daar dan bij.


Hoe gaat een echtscheidingsmediation in zijn werk?

Over het algemeen is het mediationproces in de regio Amsterdam een vrij standaard werkwijze die ongeveer vier tot acht gesprekken nodig heeft. Bij elk echtscheidings-mediationgesprek is er alle ruimte om je wensen en grieven kenbaar te maken. Per gesprek wordt er een onderdeel van je scheiding besproken en worden er, als het maar enigszins kan, besluiten genomen. Na elk mediationgesprek wordt alles op papier vastgelegd zodat er geen onduidelijkheid of discussie is over hetgeen in het bemiddelingstraject is afgesproken. Uiteindelijk worden alle gemaakte afspraken gebundeld in een zogenaamd echtscheidingsconvenant. Ook worden er na elk gesprek opdrachten gegeven ter voorbereiding op het volgende gesprek.


Het resultaat van echtscheidingsmediation is een echtscheidingsconvenant

Als er in de echtscheidings-mediationgesprekken over alle punten overeenstemming is bereikt dan wordt er een echtscheidingsconvenant opgemaakt die door beide ex-partners ondertekend moet worden. Jullie hebben dan overeenstemming over alle belangrijke zaken van de scheiding. Het moeilijkste deel van het scheidingsbemiddeling traject is dan klaar. Het ondertekende echtscheidingsconvenant wordt met een gezamenlijk verzoek tot het uitspreken van de scheiding naar de rechtbank gestuurd. Dit is voor de rechtbank dan een hamerstuk en binnen een maand zal de rechtbank de scheiding uitspreken. Hierna kan er uitvoering worden gegeven aan hetgeen is afgesproken tijdens de scheidingsmediation en is opgesteld in het convenant. Als de scheiding vervolgens is ingeschreven bij de gemeente bent u officieel gescheiden. Een scheiding regelen via een mediation kan snel en vlotjes verlopen als u beiden de echtscheiding in enige harmonie wilt regelen.

Neem nu vrijblijvend contact op met een echtscheidingsmediator


Belangrijkste voordelen van echtscheidingsmediation

Het grote voordeel van echtscheidingsmediation is dat je alles zelf in de hand hebt. Je kunt zelf afspraken maken, je kunt zelf aangeven en onderhandelen over wat jij belangrijk vindt. Bij een rechtszaak kun je dat ook wel aangeven maar beslist uiteindelijk de rechter. Daarnaast voorkom je frustraties omdat er niet wordt gevochten om de winst. In overleg probeer je eruit te komen, wat betekent dat je ook na de scheiding normaal met elkaar kan blijven overleggen. Dat is prettig als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Ook al wil je uit elkaar, jullie zullen over de kinderen met elkaar in contact blijven. Ook zijn de kosten bij echtscheidingsmediation lager. Je hebt gezamenlijk maar één mediator nodig wat scheelt in de kosten. Omdat je er sneller uitkomt, hoeft er door de echtscheidingsmediator ten opzichte van de echtscheidingsadvocaat minder uren gemaakt te worden wat natuurlijk ook scheelt in de portemonnee.

Neem nu vrijblijvend contact op met een echtscheidingsmediator

Welkom.m Divorce in Amsterdam.m

Echtscheidingen

Amsterdam.nl

Uw specialist in echtscheidingen